Mina åsikter om navelpiercing

Postat den: 2012-11-22 @ 21:54:31 | Allmänt | Kommentarer (6)

 
Bilden är från typ första dagen jag tog navelpiercingen! :)

Har läst på många olika ställen om navelpiercingar. båda positiva och negativa saker om det. eftersom jag själv har navelpiercing kan jag ju dela med mig av mina åsikter. ;)
----------------------------------------------------------------------------------------------

"Det är farligt för unga tjejer/killar att ta de"
"kan bli infekterat/din navel kan gå sönder" 
"gör skit ont" 
"måste vara över 18" 
"skit snyggt" 
"skit fult" 

Man hör olika saker hela tiden. efter att ha sökt runt lite på google hittar jag massa saker.

"jag tror det är lätt att få infektion där, men sköter man det ska det inte vara några problem. Hade en kompis som aldrig kunde sluta pila på den och tillslut fick en stor varböld där så hon var tvungen att ta bort den." 

"Piercing i naveln är tyvärr en horsymbol utan dess like. Har din 14åring piercad navel kommer SAMTLIGA äldre killar se henne som en gratis bit lammkött." 

"Seriösa piercare gör inte sådant på ungdomar under 15. Inte ens om målsman är med och godkänner. 

"Fan 14 år, fan ska ungen gå och göra det vid 14 år? Finns ju skäl till att inte piercare gör det" 

Dessa är 3 av många negativa saker. Frågor ställs oxå som :
- hur mycket kostar det? 
- hur lätt blir det infekterat?
- hur gammal måste man va? 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag själv har inget emot folk som har piercingar i naveln, har ALDRIG haft. 
Tycker det är grymt snyggt och blev själv sugen på de, fick för mina föräldrar för de såg inget negativt i det. jag piercade mig när jag var 14 år. Alltså under 18 år, inte vuxen. 
Studion jag gick till var seriös, hon var duktig, gjorde allt rätt och fick en bra läkstav till min såkallade navelpiercing. Jag var under 18 som sagt och JO det finns visst folk som piercar under 18 och 15 och kan vara seriösa. MEN man MÅSTE ha med målsman dvs. sina föräldrar. 
Pierca naveln sen när blev det en hor symbol?. Förlåt språket här på bloggen, men det fick mig verkligen att reagera lite. Så jag har navelpiercing, gör de mig till en h*ra då? KNAPPAST. jag är exakt som mina kompisar utan navel piercing. med eller utan navel piercing.. SAME PERSON. 
Nu till detta med infektioner och risker. Man tar risker med vad man än gör. Pierca öronen, navlen och till och med gå över en gata. Och infektioner... sköter man de ska de inte vara några problem. Jag själv kan ärligt säga att jag fick infektion. Jag badade i simhallen för tidigt. Så jag fick en infektion. men jag tvättade den lite mer och sen efter ett tag var infektionen borta. VIPS! Dog jag ? NEJ. Inget hände, så så jvla farligt som folk tror det är, ÄR det INTE. jag ska ge er några tips.
1.Bada INTE i simhall förrens de är 100% läkt. då undviker du LUGNT infektioner. 
2. Undvik solarium. torkar ut huden runt de. 
3. använd RÄTT tvättmedel. TVÄTTA DEN TILLS DEN HAR LÄKT FÄRDIGT. Du ser när den har läkt färdigt, när den inte är ömm, något röd när du har höga byxor och slutar tvätta lika fot och den ser lika dan ut endå. oftast tar de ett tag, min kropp läker väldigt fort vilket gjorde att min hade läkt färdigt efter ca 4 månader (tror jag) kanske kortare men för vissa kan det ta upp till 12 månader. STRESSA INTE.
4. använd natriumklorid när du ska tvätta den om inte din piercare sagt något annat som du ska använda. 
5. Undvik tvåler med parfym och ta INTE och byt smycke innan den LÄKT färdigt. 

DOCK!! finns det EN sak som du inte kan göra något åt. Det är om din kropp inte "accepterar" det nya smycket i din kropp, då försöker kroppen stöta ut piercingen vilket du märker nä de bara blir mindre och mindre skinn kvar. Du kan då inte göra något åt det, var då så smart och ta ut smycket (om du är säker på att piercingen håller på att stötas ut) om du tar ut de så blir det bara ett ärr och du kan sen ta om piercingen (då är det större risk att kroppen INTE stöter ut den igen) om du inte tar ut de så kommer skinnet gå sönder och den ramlar v, självklart kommer det att läka sen, men kommer bli ett mycket fulare ärr, VÅGAR DU TA CHANSEN? ISÅFALL BARA TUTA OCH KÖR.

Jag diggar verkligen navelpiercing och är SÅÅÅ värt det. jag har haft den i snart 1 år. och ännu har den inte stötts ut, jag har tur för kroppen verkar inte stöta ut den, kan inte vara säker än, man kan aldrig avra säker, kansnke efter 5 år. men nu har de inte ens gått 1 år. men Tänkte ta och svara på lite frågor ang. navelpiercingar.

 
Hur mycket kostar det att pierca sig i naveln??-  SVAR: PRISET VARIERAR, FRÅN 400 UPP TILL 1000KR.
 
Hur gammal får man vara för att pierca naveln?- SVAR: LYSSNA INTE PÅ DE SOM SÄGER 18 ÅR, DU KAN VA 11 (inte många men vet några) -12-13-14+ MEN DÅ FÅR DU TA MED DIG FÖRÄLDRAR. 

jag vill så gärna pierca mig i naveln, och jag sak göra det i april. men kommer det att läka klart till sommaren ?- BEROR HELT PÅ HUR SNABB LÄKT MAN ÄR, MEN TVEKSAMT ATT DEN HAR LÄKT KLART DÅ. I SLUTET AV SOMMAREN JA, MEN INTE I BÖRJAN. 

jag har några frågor;

1. om jag tar min piercing i maj, kommer jag att kunna bada och ha roligt på sommaren?- INTE I BÖRJAN MEN I SLUTET KANSKE, OM DU ÄR SNABB LÄKT.
2. hur stor chans är det att den blir infekterad?- OM DU SKÖTER DEN RÄTT. INTE STOR CHANS ALLS.

Hej!
Jag undrar om det gör mycket ont när man tar hål i navlen och om man kan få blodförgiftning?
mvh emelie- BEROR PÅ VILKEN SMÄRTGRÄNS MAN HAR. GÖR ONT PÅ VISSA PÅ ANDRA INTE, PÅ MIG GJORDE DET ONT. BLODFÖRGIFITNING HAR JAG INTE HÖRT TALAS OM. 

frågorna tagna från: 
http://pierca.se/navelpiercing.html

---------------------------------------------------------------------------------------

en bra sida för fina piercingar: 
http://www.rockflame.com
sen borde det finnas butiker i din stad! :) 


Vad är DIN åsikt om navelpiercingar? släng mer än GÄRNA in en kommentar! 


Kommentarer

Innan du kommenterar:
- Jag gör gärna bloglovinbyten.
- Inga elaka kommentarer!!! (har era IP-adresser!)


Postat av: Anonym

Hej! Jag ar tänkt att ta Navelpiercing , men jag har några frågor...
1. Om jag önskar mej det i julklapp och får de, ungefär när kan de va färdigt så jag kan bada i havet? Kommer det vara färdigt till mars?
2. Minskar man risken av att piecingen stöts ut om man tvättar den och håller de rent?
3. Vart tog du din? Och hur mycket kostade de?
4. Får man inte ducha hemma där man har det?
5. Min kompis kunde inte sova på mage på hur länge som helst, Hade du också de problemet?
Vill övertala mina förändrar att jag ska få skaffada de... Så när är i så fall lämpligast att man tar det? Vill ha de så fort som möjligt men de måste tydligen tänka på saken så kommer inte få svar förens efter jul ...

Tack på förhand .. BTW älskar din blogg

2012-11-22 @ 23:11:57
Postat av: Banu

Hejsan, snälla kan du svara på min fråga via min mail: banu.pinar@edu.sigtuna.se
Jag tog hål i min navel för 3 år sedan.. 6 månader efter bytte jag navelpiercingen då den faktist inte var bra sköt och inte läkt... Det varade sig och gjorde ont men jag bytte inte tillbaka.. Jag sket i kan man säga =$ efter 1 år bytte jag till min första navelsmycke jag fick då jag tog hål i naveln.. Jag misskötte den faktist från allra början, då fick jag också 3 gånger varbollar, för 4 månader sedan fick jag en varboll som jag rengojorde med alsolsprit och fick ut att runa ut från hållet och sedan blev det bra och jag rengkorde i fortsättning med klorhexidin och tvål... Men det gjorde så att det torkade sig och skar runt i hålet så att det blev sår.. Idag använder jag bara tvål mild intim tvål och det går bra, jag rengör vid varje dush, men e nsak är att, den är inte röd, den varar inte så, den är inte öm och inte gör ont... men det kommer en vätska ur den som är gul, då jag rör piercingen när jag ska tvätta.. Sedan kommer det ingen vätska, det värkar mer som om vätskan kommer då jag inte tvättar den varje dag... vad är detta för tecken, kan min navelpiercing bli bra eller måste jag ta ut den? jag vill inte ta ut den efter 3 år... snälla svara via mail..

2013-05-03 @ 22:53:38
Postat av: Elin

hej jag skall ta navel piercing i morgon onsdag och nu är det slutet på maj kommer jag kunna bada om jag tvättar den precis efter jag har gått upp så det år rent :)

2014-05-27 @ 20:19:22
Postat av: Anonym

hej jag är 12 och ska navelperca mig om en månad så har 2 frågor gör det ont och hur mycket kostar det? svar snäällaa

2014-08-11 @ 09:35:10
Postat av: Anonym

okej har läst dina svar men sitter dendära navelpercingen långt in i magen

2014-08-11 @ 09:38:20
Postat av: Dennisfaw


Женские часы купить в Украине в интернет-магазине с доставкой наложкой

http://купить-часы.укр/img/m/65-manufacturer_default.jpg

2017-02-23 @ 20:40:41
URL: http://xn----8sbwhzpef4b3bg.xn--j1amh/
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Tillbaka till startsidan